Camper- ervaringen

Deze diashow vereist JavaScript.

(volgorde van de berichten-cq foto’s klopt niet meer moet opnieuw geordend!) Zomervakantie 2014: via Zutphen, Ootmarsum en Bremen naar Jutland en Funen Denemarken, Zand, zon, zee, eindeloze korenvelden, hier en daar een dorpje………….

Deze diashow vereist JavaScript.


Zomervakantie Frankrijk 2013

DSCN6261_resizeMei 2013 maakten we de laatste trip (naar Kroller Moller, en paleis het Loo) met de Elnagh. We verkochten hem aan een aardig stel met een 4 jarige dochter. We hebben er eerlijk bij verteld dat de camper wat olie lekte. In juni 2013 kochten we een heuse Hymer 540 met nog maar 104.000 km op de teller. Iplv een 1.900 diesel heeft deze een 2.500 motor,en is ietsje korter en smaller. Hellingen zijn voor deze camper minder problematisch, al moet er nog wel tijdig worden teruggeschakeld naar de 4e en derde versnelling. Bijna alles, inclusief de airco werkt perfect, behalve de water huishouding. ergens lekt er iets diep in de ingewanden…..(de slangen zijn aan vervanging toe blijkt na onderzoek) Na een heerlijke zomervakantie in het zuiden bij les Landes, en Bretagna, en een aantal weekend trips naar Zeeland, (waar we bij de famlilie Buck op hun boerderij camping staan), staat de camper nu op de oprit onder zeil, geschorst tot het voorjaar.

Deze diashow vereist JavaScript.


Inmiddel is het alweer 24 juni, het lijkt wel herfst buiten, zo regent en waait het…….Met het Elnaghje hebben we er alweer heel wat kilometers op zitten. Het is me zojuist op weg van Kassel in Duitsland naar Huis ook weer gelukt om de olievuldop weer te vergeten, 335 kilometer zonder dop, met iets minder compressie,  resulteerde bii thuiskomst de volgende dag in een uurtje of twee poetswerk, om alle olie weer van de onderkant te halen, echt vreselijk…..en ik heb sterk het gevoel dat wanneer ik hier niets op weet te vinden, het me weer zal overkomen. Deze keer heb ik tenslotte ook heel bewust de dop naast de opening gelegd met het vast voornemen om hem weer terug te plaatsen. De dop ligt noch op de camperplaats in Kassel. De wagen gaat binnenkort naar de APK en krijgt en grote beurt. Dan mag de garage een andere dop versieren en hier iets op adviseren, lobotomie? een verjongingskuur? alleen nog olie bijvullen onder begeleiding? geheugentraining, gedragstherapie?

 

Van 1015 februari 2011 naar 14 maart 2012

Hoera lenteweer, de voorkant en de zijkant gaan volgens het gekozen kleurenschema naar donkergrijs, lichtgrijs, en rood, opnieuw in de verf, Lichtbrauw gaat naar lichtgrijs, en het paars gaat naar rood. Jean (de buurman) is enthousiast) Lekker een uurtje  verven na het werk, ’t gaat nergens over, en is heel ontspannend.

15 februari 2012

Hij (of zij?)staat scheef! schokbrekers, veren? Eind maart naar de garage voor en check.

De camper is weer droog van binnen, en het afnemen van de winterjas had als voordeel dat ik de camper iedere 2 weken even kon uitlaten……Door de druppelader was tussentijds starten geen probleem en vrolijk reed ik dan een rondje oud geulle en weer terug. zo bewaar je het hele jaar door een vakantiegevoel!

10 januari 2012

Na 2 maanden onder een speciaal daartoe aangeschaft winterzeil op de oprir te hebben gestaan, ontdekte ik begin januari dat er ergens door het centrale dakluik water binnenkwam. Het zeil er toen maar afgesjord, (was makkelijker dan erop), en inderdaad bleek bij de aanhechting op het dak de siliconen kit hier een daar een druppeltje door te laten, onder het zeil, dat dan toch water doorliet had zich rond het luikt een plas gevormd, die zich langzaam maar zeker de cabine in bewoog. siliconenkit is voor dit soort doeleinden een hopleoos foute keuze, dus omdat het s’winters  te koud en te nat is om alles opnieuw in de kit te zetten er maar een flinke laag noodverband op aangebracht. in het voorjaar kan dat er dus weer af.

Zaterdag 22 t/m Donderdag 27 oktober 2011

Op reis naar de Moezel. (zie wenblog) 

Dit was gelijk de laatste reis voor dit jaar (2011)

 13 oktober 2011

Sopdag, en bovendien droog en zonning weer, dus gelegenheid  om weer iets aan de camper te doen, eerst de beide water tanks leeg laten lopen en toen gevuld met een speciaal daarvoor geschikt schoonmaakmiddel. Ik weet inmiddels precies waar de beide tanks ingebouwd zijn en hoe alle leidingen lopen, eerst de tafel eruit gehaald, die met twee ronde poten in de bodem is verzonken, om er goed bij te kunnen, onder de bank zit dan een hele grote pomp met een 150 en 100 liter! watertank.

De tank waarin ik per abuis diesel had getankt is de kleinere reservetank, pas na drie keer doorspoelen begon het uitstroomwater weer frisser te ruiken. Het laatste beetje onderin ruikt nog steeds enigzins naar diesel.  De tanks zijn nu vol maar moeten met de leidingen voor het echt koud wordt s” nachts helemaal leeg geblazen zijn. Vannochtend moest ik voor het eerst een laag ijs wegkrabben van de auto…….Bahh.  Toen ik al eerder op een koude dag het interieur ontmanteld had viel het op hoe koud de vloer ondanks de isolatie nog aanvoelde. Ik besloot om voor de koude kampeermomenten  een stuk vloerbedekking te kopen. Vandaag een coupon bemachtigd voor 37 euro met een mooie grijze kleur. Het op maat snijden in spiegelbeeld op de achterkant zonder fouten lukte deze keer perfect, gewoon omdat ik er de tijd voor had, en nam. De tafel er weer in, kussens op de bank en zie…………

Deze diashow vereist JavaScript.

Zaterdag 8 oktober 2011

Vandaag de grijswater tank geleegd, 5 emmers water vormden de oogst van drie dagen camperen, de lucht van gootsteenwater is nu pas uit m’n systeem, dan toch maar even stoppen voor de terugreis op zo’n serviceplek met afvoer! Toch moet ik eerst nog de zwartwater tank legen voor de volgende reis, voorwaar een donker perspectief.

Ik heb me vrijdagmiddag jl bij het inrijden van de camping zover voorovergebogen uit het raam om de knop te bedienen, dat ik het  12 volt systeem op de deur heb verpletterd, en de stoelleuning mijn  linker onderste rib erg heeft gekneusd. Nu pas gaat dat steeds meer, echt vervelend pijn doen. Ik kan niet meer op die zij liggen s’ nachts en zo nu en dan beneemt de pijn bij een verkeerde beweging me de adem. Vanmiddag met Trui bij de Hema in Valkenburg een dekbed gekocht van 2×2 meter en een overtrek met het design van een theedoek,  om vast in de camper te leggen. Een waagstuk een zo’n dekbad omdat we al jaren ons eigen exemplaar hebben thuis, wat een hoop geduw en getrek scheelt s’nachts. Maar op een bedbreedte van 1.30 m moet dit voldoende zijn, en wanneer we eind oktober volgens plan er opuit gaan ligt het wel lekker warm zo samen!?  De ruitenwisser storing verholpen waarvoor ik zo’n beetje in de motorruimte moest kruipen) (los contact) Een schakelaar op de dashboardfan gezet, zodat de sigarettenplug minder belast word. Daarna een lat op maat gemaakt om het schuifraam aan de pasagierszijde van binnen te blokeren (dat kon gewoon opengeschoven van buitenaf) Ik heb de wonderen van klittenband ontdekt, daar heb ik al heel wat problemen mee opgelost, bijv nu de lat fixeerbaar gemaakt en al eerder het voorraamscherm bevestigbaarder gemaakt Steeds terwijl ik binnen de cabine werk hoor ik nu een blieb?

Een gedachte over “Camper- ervaringen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s